Cooltura - Muzika

DJ Afrojack na Dance Areni EXIT festivala 2014.

Dance Arena predstavlja treći dan back to back setova povodom 15. izdanja festivala.

Nakon Disclosure Wild Life večeri kojom će EXIT festival i Dance Arena biti otvoreni, kao i specijalne Carl Cox vs Friends večeri, koja nas očekuje u petak, u subotu navečer, 12. jula, po prvi put u Srbiji, predstaviće se ponosni vlasnik Grammy nagrade DJ Afrojack. Njemu će se uback to back nastupu pridružiti holandski DJ Quintino, a groznicu subotnje večeri na EXIT festivalu upotpuniće Maceo Plex vs Danny DazeTiga vs DJ Hell i Heidi vs Kim Ann Foxman.

Afrojack iza sebe ima Grammy nagradu, tri godine za redom nalazi se u top 10 najboljih DJ izvoÄ‘ača po svim relevantnim listama, a na Forbes listi najplaćenijih DJ-eva na planeti je na sedmoj poziciji sa zaradom od 18 miliona dolara u 2013. godini i to sve sa tek 26 godina. Pesma "Selecta" spojila je Afrojacka sa svojim sunarodnikom, Quintinom, pa će njihov zajednički set pokazati zbog čega EDM ima toliko bitno mjesto u popularnoj muzici današnjice.

Maceo Plex vs Danny Daze pronašli su se u zajedničkom porivu da tjeraju ljude na ples. Ovaj dvojac koji je već saraÄ‘ivao i izdavao trake pod zajedničkim pseudonimom Jupiter Jazz predstavljaju trenutno najtraženije tendencije u elektronskoj muzici.

Publika može očekivati i nastup dvojice DJ-eva koji nikada nisu nastupali zajedno, DJ Tiga vs DJ Hell. Tiga, autor planetarnih hitova "Sunglasses At Night" i "You Gonna Want Me", "suočiće" se sa vlasnikom etikete International DeeJay Gigolos DJ Hellom.

Za miks pultom će se naći i dvije dame house muzike - Heidi i Kim Ann Foxman. Heidi ste mogli čuti na BBC Radio 1, dok je Kim Ann Foxman nekima poznatija kao bivša članica benda Hercules & Love Affair, ali u proteklih par godina stopostotno je posvećena nastupima od Tokija, preko Kelna, do ÄŒikaga, do Dance Arene Exit festivala.

Petnaesto izdanje najboljeg evropskog festivala je u znaku velike osmodnevne EXIT avanture koja nas vodi na Rock@Exit festival 11. juna 2014. na Petrovaradinskoj tvrÄ‘avi u Novom Sadu, na EXIT festival, koji se na istom mjestu održava od 10. do 13. jula, kao i na Sea Dance festival od 15. do 17. jula na plaži Jaz, jednoj od najljepših plaža Jadrana.

Više informacija o festivalu i ulaznicama možete naći na zvaničnom sajtu Exit festivala.

 

 

 

Zanima vas i ovo?