Cooltura - Muzika

Iron Maiden 17. juna na Kalemegdanu

Jedan od najvećih rok bendova u historiji Iron Maiden, stiže u Beograd 17. juna, gdje će na Kalemegdanu održati svoj drugi koncert pod otvorenim nebom u Srbiji.

Koncert će se održati u parku Donji grad, u okviru velike svjetske turneje ovog benda"Maiden England". 

"Iron maiden" je nastupao u Beogradu i 2007. godine na Beogradskom sajmu, a zatim i 2009. godine u Beogradskoj areni, kada ih je gledalo preko 40.000 ljudi.

Pjevač ove legendarne grupe, Brus Dikinson, potvrdio je da ne može da dočeka nastup na Kalemegdanu, jer se radi o fantastičnoj lokaciji za njihov koncert.

"Ne možemo da dočekamo da Maiden England šou stigne u Beograd, posebno jer se radi o tako spektakularnom mjestu kao što je Kalemegdan! Uvijek volimo da sviramo u Srbiji jer su fanovi tu sjajni i uvek nas fantastično dočekaju", naveo je Brus.

On je dodao i da će se set pjesama za koncert zasnivati na najvećim hitovima iz 80-ih, što znači da će neke pjesme odsvirati poslednji put uživo.

"Maiden England" turneja je većim dijelom bazirana na turneji "Seventh Son of the Seventh Son" iz 1988. godine, pa će set lista biti iz perioda osamdesetih.

- Naravno, donosimo zapanjujuću rasvetu, novu postavku bine, razne inkarnacije Edija, pregršt pirotehnike i sve one uzbudljive stvari koje fanovi najviše vole. Samo ovog puta slavićemo još više budući da je ovaj koncert zatvaranje jednog velikog poglavlja i stvarno namjeravamo da to bude veče za sve na Kalemegdanu koje nikad, ali nikad neće zaboraviti! -  zaključio je pjevač.

Menadžer ove grupe Rod Smalvud, kazao je da će se ovom turnejom završiti njihov veliki projekat od tri ogromne, svjetske turneje, i da će ta trilogija ujedno biti kompletirana upravo u Beogradu.  

Cijene ulaznica će iznositi 4500 dinara za Fan pit, 3500 za Parter 1, i 2990 dinara za Parter 2.   

 

 

Zanima vas i ovo?