Mahala - Reportaža

Studenti likovne umjetnosti izlagali svoje radove na Državnom univerzitetu

U okviru festivala kulture, STUDENP FEST 2014, na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, večeras je održana izložba studenata Likovne umjetnosti ovog univerziteta.

Studijski program Likovna umjetnost predstavio je preko 30 odabranih radova u okviru godišnje izložbe ovog studijskog programa. Prezentovani su radovi u različitim tehnikama: ulje na platnu, akril na ljepenci i crteži ugljenom. Izložbu je otvorio profesor Kemal Ramijkić, šef ovog studijskog programa. Svoje zadovoljstvo povodom upriličene izložbe u okviru studentskog festivala nije krio u izjavi za naš portal:

“Ideja je izvanredna, mogao bih pohvaliti cijelu organizaciju ove manifestacije. Vrijeme je da univerzitet bude jedno od mjesta u kome će se održavati kultura, a ne samo sinonim za obrazovno mesto u kome će studenti sticati znanje iz pojedinih nauka. Ovim smo pokazali da na univerzitetu živi i umjetnost. Studenti su iskoristili ovu sjajnu priliku i očigledno je da uživaju u svemu ovome. Jer znate, nije sve u nauci, čovjek je stvoren da pored angažmana na tom naučnom polju da svoj dio vremena organizuje i radi relaksacije i opuštanja, a kultura je za to idealna, bilo da je to muzika, slikarstvo ili bilo koja druga. SviÄ‘a mi se jako i to što tek slijedi na ovom festivalu što me jako prijatno iznenadilo. Samo bih dodao to da bih želio da ovo zaista postane nekakva tradicija, da se ovakvo dešavanje dogaÄ‘a jednom-dva puta godišnje, da kultura postane sastavni dio našega života.”

Fotografije sa događaja možete pogledati OVDJE.

 

Bedem.rs

Zanima vas i ovo?