Mahala - Reportaža

Održan kviz znanja studenata prava na Državnom univerzitetu

Studenti prava danas su u okviru STUDENP FEST-a organizovali kviz znanja. Koordinator kviza i voditelj programa bila je Amela Kučević, studentica četvrte godine studijskog programa pravo. UčešÄ‡e su mogli uzeti samo studenti ovog studijskog programa.

Kviz je napravljen po uzoru na popularni kviz „Slagalica“. Sastojao se od pet igara, a svaka je nosila različit broj bodova.  UčešÄ‡e su uzela dva tima. Tim „Nesvrstani“ i tim „Pravnici ic čitaonice“.  Oba tima odgovoarala su na pitanja iz oblasti  vezanih za sve grane prava. Nakon uzbudljive borbe i neizvjestosti do samog kraja, tim „Pravnici iz čitaonice“ odnio je pobjedu neočekivanim preokretom i to rezultatom 119:125 .

„Veoma smo zadovoljni organizacijom kako današnjieg programa tako i ostalih dešavanjia na ovom festivalu. Volio bih da ima što više ovakvih dešavanja zabavno-obrazovnog  karaktera jer motivišu studente da uče.“ – Izjavio je za Bedem kapiten tima „Pravnici iz čitaonice“, Jasmin Berberištanin.

IzmeÄ‘u ostalog, koordinator ovog kviza, Amela Kučević je poželjela da ovaj festival bude  početak jedne duge tradicije:

„Drago mi je što smo moje kolege i ja bili dio prvog  STUDENP FEST-a. Namjera je bila da takmičenje bude zanimljivo, ali i korisno za gledaoce koji su bili u prilici da prisustvuju. Nadam se da je ovo početak jedne duge tradicije. Voljela bih da se ovakve manifestacije zabavnog karaktera oragnizuju na našem univerzitetu makar jednom u toku semestra. Sama ideja mi je pala na pamet tokom učenja jer sam maštala o tome da i ja nekada budem učesnik u nekom ovakvom kvizu.“

Fotografije sa događaja možete pogledati OVDJE.

 

Bedem.rs

Zanima vas i ovo?