Lifestyle - Kako da...

Kako da brzo uklonite neprijatan miris cigareta?

Pušenje u zatvorenom prostoru ostavlja neugodan miris koji se zavlači u odjeću, zavjese ili nameštaj. Pokušajte sa ovih nekoliko jednostavnih trikova da se riješite neprijatnih mirisa duvana. 

Sirće ili ugalj 

Ugalj i sirće upijaju i neutralizuju neprijatne mirise. U nekoliko sudova naspite malo vinskog sirćeta ili stavite komadiće aktivnog uglja te postavite u prostoriju u kojoj se puše cigarete. Ako imate decu ili kućne ljubimce, sudove stavite na nedostupno mesto. 

Parfem 

Pošpricajte malo parfema po hladnoj sijalici. Kada se svetlo upali i sijalica ugrije, prostorijom će se proširiti prijatan miris koji će barem djelimično prikriti dim cigarete. 

Omjekšivač za odeću 

Ako osjetite da su vaši modni dodaci poput rukavica, kape ili šala upili miris cigarete, a planirate ih nositi, tokom sljedećeg dana ostavite ih sat vremena na otvorenom neka se provjetre, a nakon toga stavite ih preko noći u plastičnu kesicu, zajedno s omjekšivačem u obliku maramica ili mirisnim kesicama za ormar. 

Pjesak za mačke 

U pepeljaru naspite malo običnog ili još bolje mirisnog pjeska za mačke. On će potpuno ukloniti neprijatni miris opušaka, a i lakše ćete očistiti pepeljaru. 

Soda bikarbona 

Uveče pre spavanja pospite sodu bikarbonu po tepihu, sjedećoj garnituri i ćoškovima prostorije u kojoj se pušilo. Ujutru usisajte.

Izvor: avaz.ba

Zanima vas i ovo?