Lifestyle - Putovanja

Avantura prije svega: Hrana i putovanja

Veliki dio putovanja predstavlja upoznavanje lokalne tradicije, historije i kulture. Srećom, možete doći u dodir sa sva tri aspekta nacionalnog identiteta kroz hranu!

Zato kada krenete na putovanje ne zaboravite da:

Istražujete

Istraživanje destinacije, njene kulture i hrane nikada nije bilo jednostavnije nego danas! Uz standardne sajtove o putovanjima, pogledajte i štampane magazine ili odjeljke o putovanjima u dnevnim novinama. TakoÄ‘er, bilo bi dobro da istražite blogove o hrani, lokalnih blogera.

Izađete na ulicu

Kako biste bolje upoznali lokalce, najbolje je da izaÄ‘ete na ulicu i probate svu tu ukusnu hranu koja se prodaje na kiosku. Budite otvorenog uma i ne plašite se da probate nove ukuse.

Pitate lokalce

Vozači taksija će vam, na primjer, rado pomoći i savjetovati vas gde da izaÄ‘ete na vječeru za vikend ili gdje bi trebalo da izaÄ‘ete navečer. Od pomoći će svakako biti i barmeni, konobari, prodavci… Ne stidite se, slobodno upitajte za savjet.

Natempirate svoj odlazak

Pokušajte da prilagodite svoj odlazak sa festivalima i svečanostima zemlje ili grada u koji idete. Ukoliko volite da doživite pravi duh naroda koji ste posjetili, možda je najbolje vrijeme da odete u vrijeme nekog velikog i njima važnog praznika. U mnogim zemljama se za neke svetkovine pripremaju i posebni specijaliteti.

Proširite svoje vidike

Budite avanturističkog duha i spremite se za nove ukuse i doživljaje. Nemojte se ograničavati samo na hotelsku hranu ili ići u restorane brze hrane, ukoliko je potrebno i da putujete na drugi kraj grada, isplatiće se.

Zanima vas i ovo?