Cooltura - Muzika

Mostar Summer Fest objavio imena ovogodišnjih izvođača

Otvaranje ljetne sezone uz 6 bendova iz regiona...

Kako se u saopštenju organizatora kaže, Mostar Summer Fest je prošle godine obećao cijelom regionu da će ovogodišnje otvaranje ljetne sezone biti izvedeno "sa stilom". A nakon objavljivanja datuma održavanja festivala datuma festivala (27. i 28. jul) pokrenuta su i nagaÄ‘anja o tome koji će bendovi nastupiti na Mostar Summer Fest bini, odnosno koji bendovi će nastaviti prošlogodišnje dobre vibracije koje su za sobom ostavili SiledžijeZoster,Hladno PivoPešesS.A.R.S. i TBF.

"Prošle godine smo nakon objavljivanja vijesti o pokretanju festivala rekli kako se nadamo da je to početak jedne uspješne muzičke priče koju ćemo svake godine s našim izvoÄ‘ačima i posjetiocima nadograÄ‘ivati. Prošlogodišnji line up su činila zaista vodeća imena regionalne muzičke scene, a drago nam što možemo da kažemo da ćemo i ove godine dovesti šest urbanih bendova koji garantuju vikend za pamćenje u Mostaru. S obzirom na to da većina ovih izvoÄ‘ača već dugi niz godina nije nastupala pred našom publikom, to daje posebnu draž i išÄekivanje njihovog gostovanja," poručuju iz organizacionog tima.

Ove godine na Mostar Summer Festu nastupaju:

Petak, 27.06.

·         Elemental (HR)

·         Brkovi (HR)

·         Bajaga i Instruktori (SRB)

Subota, 28.6.

·         Edo Maajka (BiH)

·         Jinx (HR)

·         Partibrejkers (SRB)

O cijenama ulaznica i prodajnim mjestima informacije će biti dostupne uskoro. Organizatori poručuju da će karte moći da se nabave i u pretprodaji, a u meÄ‘uvremenu vesti o festivalu potražite na zvaničnoj prezentaciji festivala i na Mostar Summer Fest Facebook stranici.

Zanima vas i ovo?