Cooltura - Muzika

Southern Soul festival Montenegro 2014

Southern Soul Festival održaće se po drugi put na Velikoj plaži u Ulcinju, od 26. do 29. juna.

Tokom četiri festivalska dana, preko 40 renomiranih izvoÄ‘ača iz regiona, Evrope i svijeta pojaviće se u D’olcinium Kite klubu i podijeliti sa publikom najbolje zvukove soul, jazz, disco i house muzike, kao i ostalih srodnih žanrova. Posjetioci festivala će uživati u čak 70 sati muzičkog programa.

U objavi prvog dijela ovogodišnjeg line up-a, Southern Soul Festival otkriva sam vrh izvoÄ‘ača koji promovišu kombinovani ukus soul, jazz i elektronske muzike:

Gilles Peterson (UK), Omar (UK), Toshio Matsuura pres. Hex (JAP),Osunlade (USA), Shuya Okino (JAP), Kyodai (ESP), Patrick Forge (UK), Lefto (BEL), Rita Maia (POR).

Ograničen broj online ulaznica za posjetioce sa Ex-YU prostora i crnogorske državljane uveliko se nalazi u prodaji. Komplet ulaznica za 4 dana mogu se kupiti u pretprodaji za samo 39 eura. Ulaznice se mogu kupiti direktno putem sljedećeg linka.

U subotu, 3. maja 2014, u beogradskom klubu 20/44 održaće se promo žurka Southern Soul festivala, a gost je kanadski DJ Lexis (Montreal), vlasnik izdavačke kuće Music Is My Sanctuary, koji je nastupao prošle godine na prvom izdanju ovog festivala. Domaća podrška su BrkaPhillie P (Mystic Stylez) i Spacewalker. Ovo je ujedno i izuzetna prilika da se nabave karte po nižim cijenama.

Southern Soul Festival je svojim prvim izdanjem, prošle godine, stavio Crnu Goru na muzičku mapu sveta. Netaknuta priroda i okolina plaže D’olcinum Kite kluba, pažljivo birani izvoÄ‘ači i prijateljska atmosfera, pokazali su se kao pun pogodak za posjetioce, ali i lokalnu zajednicu koja je prepoznala viziju festivala. Odličan odaziv gostiju iz cijele Evrope rezultirao je širenjem dobrog glasa, pa se ovog ljeta očekuju i posjetioci sa drugih kontinenata.

Blizina četiri aerodroma (Tivat, Podgorica, Dubrovnik i Tirana) i željezničke stanice Bar, svakodnevna konekcija sa Italijom preko Luke Bar, kao i blizina hrvatskog auto-puta, omogućuju brz i jednostavan transfer.

Više informacija o festivalu možete naći na zvaničnom sajtu.

Zanima vas i ovo?