Cooltura - Muzika

Dan Auerbach kao evangelista u novom spotu The Black Keysa

Pjesma “Fever” dobila je video spot u kome glavnu ulogu tumači član benda Den Auerbach kao evangelista.

Video je režirao Tio Vener, sin Džoša Venera, osnivača Rolling Stone magazina. Spot je uraÄ‘en kao stara televizijska reklama za evangelizam, u kome ceremoniju sprovodi Auerbach.

Bendov osmi studijski album “Turn Blue” biće u prodaji od 13. maja i sadržaće 11 pjesama. Inspirisan je stilom rada italijanskog kompozitora Nika Fidenka u špageti vestern filmovima. TakoÄ‘er, “Turn Blue” je prvi album na kome je duo eskperimentisao sa semplovima.

U intervju za NME dvojac je otkrio da pesma “Year In Review” je prva na kojoj su koristili sample, sa isečkom Fidenkove pesme. “Weight Of Love” otvara album i kako je dugačka skoro 7 minuta, zvanično je bendova najduža numera. Den Auerbach za nju kaže da “nikada nije uradio gitarski solo poput toga”.

Album je producirao Danger Mouse zajedno sa Karnijem i Auerbachom. Najavio ga je, ni manje ni više, čuveni bokser Majk Tajson preko svog twitter profila. Tajson je podijelio sa pratiocima misteriozni YouTube klip “Turn Blue” o hipnoterapiji na čijem kraju su razotkriveni prvi detalji albuma.

Album će uživo premijeru imati i u našim krajevima, tačnije u Zagrebu na INmusic festivalu.

Zanima vas i ovo?