Cooltura - Film/TV

Potvrđena glumačka ekipa novog Star Wars nastavka

Snimanje novog filma iz franšize "Ratova zvijezda" je počelo - vraćaju se Harrison Ford, Carrie Fisher i Mark Hamill!

Najnoviji "Star Wars" nastavak će režirati reditelj poznatog "Star Trek" serijala, J.J. Abrams.

"Veoma smo uzbuÄ‘eni što najzad možemo da objavimo glumačku ekipu 'Ratova zvijezda: epizoda VII'", kaže se u saopštenju objavljenom na stranici StarWars.com, koje potpisuje Adams.

"Uzbudljivo je i prilično nadrealno gledati omiljenu originalnu postavu i briljantne nove glumce kako zajedno ponovo oživljavaju ovaj svijet. Kroz nekoliko nedjelja počinje snimanje, a svi će dati sve od sebe da fanovi budu ponosni."

Uz izjavu objavljena je i fotografija, na kojoj glumačka ekipa čita tekst, a meÄ‘u njima su i dobro poznati junaci, odnosno glumci iz prethodnh nastavaka -  Harrison Ford, Carrie Fisher i Mark Hamill!

Poznatom triju se pridružuje i zvezda "Gospodara prstenova"Andy Serkis (koji se u toj franšizi pojavljuje kao Gollum), Adam Driver iz serije "Girls", kao i Bill WeasleyDomhnall Gleeson iz "Harry Potter" serijala.

Relativno nepoznati glumci Oscar IsaacJohn Boyega i Daisy Ridley takoÄ‘er su se pridružili ekipi, a u "Star Wars" se vraćaju i Anthony DanielsPeter Mayhew i Kenny Baker.

Pre-produkcija filma "Star Wars Episode VII" počela je u studiju Pinewood u Londonu, a fanovi će na najnoviju epizodu morati ipak malo da sačekaju - planirani datum izlaska filma je 18. decembar 2015. 

Posljednji objavljeni film iz "Star Wars" serijala bio je "Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith" iz 2005.

Zanima vas i ovo?