Scitech - Automoto

Hamilton prvi na današnjim kvalifikacijama u Melbourn-u

Prvi pravi snimci bolida Formule 1 su nastali u prvim slobodnim vežbama koje su održane u  Albert Parku juce, i zvanično predstavljaju početak nove sezone.

Fernando Alonso je juče za tim Ferraria osvojio prvi najbrži krug ove sezone sa vremenom 1m 31.840s, a iza njega je bio, sa samo 0.517s zaostatka, Jenson Button sa vremenom  1m 32.357s za McLaren,  i  Williams dvojac  Valtteri Bottas i Felipe Massa na 1m 32.403s i 1m 32.431s. Lewis Hamilton, prvak iz 2008,  se zaustavio u dimu u krivini  9 pre nego što je postavio vrijeme .

I pored veoma teških uslova za vožnju, Fernando Alonso uspeo je danas da zabeleži peto vreme na kvalifikacijama za VN Australije, sa 1.6 sekunde zaostatkom za vodećim Hamiltonom.

"Današnje kvalifikacije nam nisu bile zabavne. Ovo je bila moja prva vožnja po kiši sa novim bolidom i nije bilo lako. Prošle godine mi smo startovali na prvoj trci sa 95% naših performansi a tokom ostatka godine pronašli smo samo još 5%. Zato ove godine svi kreću sa 60% jer su bolidi potpuno novi i mogu da se razvijaju u više smjerova." rekao je Alonso.

Lewis Hamilton (Mercedes) sutra startuje sa prve pozicije, iza njega je Daniel Ricciardo (Red Bull Racing) a sa treće pozicije startuje Hamiltonov kolega Nico Rosberg (Mercedes).

Prva trka ove sezone počinje sutra u 17:00 po lokalnom vremenu.

foto: Scuderia Ferrari Media Centre

Zanima vas i ovo?