Cooltura - Film/TV

Deset najurnebesnijih sporednih likova iz Simpsonovih

Predstavljamo vam naš izbor najsmješnijih likova iz Simpsonovih koji se pojavljuju sporadično, sa uvjerenjem da je potpuno bespotrebno trošiti redove na takve veličine kao što su Montgomery Burns, Moe, Apu, pa čak i nešto manje zastupljeni Groundskeeper Willie.

1. Comic Book Guy

Comic Book Guy

Comic Book Guy

Ovaj presmiješni stripadžija u svojoj radnji takoÄ‘e prodaje kartice sa bejzbol igračima. ÄŒlan je Mense, a u svojoj master-tezi preveo je Gospodara prstenova na klingonski. U jednoj epizodi otkriva da se zove Jeff Albertson, ali ga niko tako ne zove.

 

2. Jasper Beardly

Jasper Beardly

Jasper Beardly

Poznat po dubokom glasu i kratkim punchline-ovima, on je najbolji drugar deke Simpsona iz staračkog doma. Veteran je iz Drugog svetskog rata, mada je pokušao da izbjegne regrutaciju prerušavanjem u ženu.

 

3. The Yes Guy

Yes Guy

Yes Guy

TakoÄ‘e poznat kao Frank Nelson Type, nazvan po istoimenom komičaru iz 60-ih i 70-ih, koga i oponaša. Na Homerovo pitanje zašto tako govori, odgovara da je to zbog šloga.

 

4. Baby Gerald

Maggie i Baby Gerald u dvoboju

Maggie i Baby Gerald u dvoboju

Beba sa jednom obrvom, arhineprijatelj Maggie Simpson. Njihovim rivalstvom sa posebnom pažnjom se bavi veoma simpatični kratki crtani film The Longest Daycare, nominovan za Oskara u toj kategoriji prošle godine. Puno ime ove bebe je Gerald Samson.

 

5. Cletus Spuckler

Cletus Spuckler

Cletus Spuckler

Stereotip američkog Hillbilly-seljaka, najčešÄ‡e nosi popularnu potkošulju „siledžijku“, živi sa gomilom dece i ženom Brandine, koja je nepismena i večito trudna, a kroz sezone serije tvrdi se da mu je ona sestra, majka, a naposletku i ćerka.

 

6. Agnes Skinner

Agnes Skinner Å¡pijunira sina

Agnes Skinner špijunira sina

ÄŒast nježnijeg pola u ovom odabranom društvu brani neurotična i zahtjevna majka direktora Seymoura Skinnera, po našem skromnom mišljenju najsmješnija žena u seriji uz sestre Simpson-Bouvier. Nakon braka sa Seymourovim ocem, udavala se još tri puta, isključivo za kamiondžije.

 

7. Professor John Frink

Profesor John Frink

Profesor John Frink

Ovaj ludi naučnik proslavio se neuspjelim naučnim poduhvatima i nesuvislim uzvicima koji ne znače ništa. Specijalno napravljena serija klipova sa njegovim propalim eksperimentima može se vidjeti na YouTubeu. Toliko je popularan u svijetu kompjuteraša da je programski jezik Frink nazvan u njegovu čast.

 

8. Hans Moleman

Hans Moleman

Hans Moleman

Pandan Kennyju iz South Parka, onaj koji uvijek nastrada. Iako je zbog katarakti na oba oka skoro slijep i izgleda kao stogodišnjak, jednom prilikom je izjavio da zapravo ima 31 godinu i da mu je piće uništilo život.

 

9. Bumblebee Man

Bumblebee Man

Bumblebee Man

Dovoljno je reći: „¡Ay, ay, ay!“ Inače, „ÄŒovjek-bumbar“ je stvoren po uzoru na meksičkog sitcom lika po imenu El Chapulín Colorado, uz obrazloženje njegovih kreatora da su obojica „uvijek na TV-u“ kada je uključen latinoamerički kanal.

 

10. Kang and Kodos

Kang & Kodos

Kang & Kodos

Duo vanzemaljaca sa fiktivne planete Rigel VII pojavljuje se uglavnom u specijalima za Noć veštica. Ne govore engleski, već „rigelijski“, koji slučajno zvuči isto kao engleski. ÄŒesto ih prati drugar po imenu Serak the Preparer, kome glas pozajmljuje čuveni glumac James Earl Jones.

 

Zanima vas i ovo?