« Vrati se na bedem.rs

demBe

Novi album Dina Merlina povučen sa YouTube-a za korisnike iz Srbije

Prema najnovijim podacima, jutros  je novi album bosanskohercegovačkog kantautora Dina Merlina, zvanično povučen sa YouTube-a za sve korisnike iz Srbije. Razlog tog postupka leži u odluci ovog muzičara, jer, kako navodi, nije zadovoljan brojem pregleda pjesama u toj zemlji.

Radio sam naporno na ovom albumu već šest godina. Skupljao sam inspiraciju od najtananijih i najdubljih osjećanja čovjekove duše. Cijeli  sam život  tražio mudrost da bih je kroz  svoje pjesme protkao i predstavio  ljudima.  Moje pjesme se slušaju polako, da bi se vremenom kao nekakva loza obavile oko srca slušaoca. Zato ovako veliki broj pregleda za vrlo kratko vrijeme nisam očekivao. Naravno da sam pokušao da predvidim ovako nešto. Primjera radi, moja „Magaza“ na BašÄaršiji ne pušta više od dvije nove pjesme dnevno, kako prolaznicima slučajno ne bi ušla u uši. Sa druge strane, album nije najavljivan, niti je veće promocije bilo. MeÄ‘utim, nagli porast broja pregleda je zabrinjavajući.  Vidite, ako su moje pjesme zaista „na prvu loptu“, onda mi je bilo dvije opcije- ili da se povučem sa scene, ili da  ih jednostavno na neko vrijeme zabranim korisnicima"- izjavio je Dino Merlin.

Daljom analizom Dinovog „muzičkog tržišta“, došlo se do zaključka da predviÄ‘eni prosjek dnevnih pregleda remeti ponajviše Srbija, odnosno Sandžak, tako da je logičan slijed postupaka bio ne samo povlačenje pjesama sa YouTube-a, već i zvanični apel Facebooku da zabrani bilo kakvo dijeljenje novog albuma i to isključivo za Sandžaklije, s' obzirom da, kako Dino kaže, "slušaoci iz ostalih dijelova Balkana umjerenije pristupaju mom albumu od Sandžaklija“.

Danas, kao i svakog dana, pokušao sam da pustim pjesmu „Ruža“ , čiji sam kaver sa jarko crvenom ružom napravio u čast svoje djevojke koja najviše voli ruže od sveg cvijeća, ali sam bio zatječen kada sam vidio da je ona zabranjena. Još uvijek sam pod utiscima i ne znam šta više da kažem...“- rekao je osamnaestogodišnji Semir iz Novog Pazara, vidno usplahiren, tražeći od svoje djevojke, koja je u tom trenutku nosila ogrlicu od školjke-  da mu „ruke pruži“.

 

Napomena:
Rubrika "demBe" je satirični dio portala Bedem.rs i objavljene vijesti su u većini slučajeva izmišljenje, a sve s ciljem stvaranja satirično-humorističkog sadržaja. Bilo kakva sličnost sa stvarnim događajem i osobama je slučajna.Osobe iz javnog života se mogu pojavljivati u nekim dijelovima portala, u većini slučajeva kao akteri događaja koji su izmišljeni. Rubrika "demBe" će koristiti izmišljene osobe i institucije u svojim pričama osim kada su javne ličnosti i prave institucije i same objekat satire. Sadržaj rubrike ne treba shvatati ozbiljno.

Zanima vas i ovo?