« Vrati se na bedem.rs

demBe

Skupština opštine Sjenica ukida korištenje slova LJ

SJENICA, 24. mart 2014, (demBe) – Skupština opštine Sjenica je na današnjoj sjednici donijela odluku o izbacivanju slova LJ iz abecede, saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare PR opštine Lutvo Lajić.

Ovom odlukom se ukida korištenje slova LJ na području opštine Sjenica, slova koje se, prema riječima Lajića, nije koristilo u Sjenici, već je svojim postojanjem u abecedi izazivalo konfuziju kod Sjeničana.

- Slovo L je samo zbunjivalo graÄ‘ane Sjenice na zvaničnim dokumentima i javnim natpisima, pa smo riješili da ga izbacimo, izjavio je za demBe, gospodin Lutvo Lajić.

Lajić je najavio i udžbenike za osnovce u ovoj opštini, koji će učiti abecedu od 29, umjesto dosadašnjih 30 slova. Na ovaj način će se riješiti problem mnogih učenika, koji bi s nevjericom pratili svoje nastavnike koji bi im pokušavali objasniti kako se izgovara slovo koje zvuči isto kao slovo L, samo se drugačije piše.

Doći će i do promjena na saobraćajnim tablama u ovoj opštini, tako da ćemo od sada na putu do Sjenice prolaziti kroz Dugu PoLanu i ALinoviće.

 

A.E.

Napomena:
Rubrika "demBe" je satirični dio portala Bedem.rs i objavljene vijesti su u većini slučajeva izmišljenje, a sve s ciljem stvaranja satirično-humorističkog sadržaja. Bilo kakva sličnost sa stvarnim događajem i osobama je slučajna.Osobe iz javnog života se mogu pojavljivati u nekim dijelovima portala, u većini slučajeva kao akteri događaja koji su izmišljeni. Rubrika "demBe" će koristiti izmišljene osobe i institucije u svojim pričama osim kada su javne ličnosti i prave institucije i same objekat satire. Sadržaj rubrike ne treba shvatati ozbiljno.

Zanima vas i ovo?