« Vrati se na bedem.rs

demBe

Masovna deaktivacija Facebook i Twitter naloga mladih u Sandžaku

Svakoga dana sve veći broj mladih u svim sandžačkim gradovima deaktivira ili kako oni sami vole da kažu „gase“ svoje profile i naloge na društvenim mrežama. Mladi su se na ovakav korak opredijelili iz više razloga, kao što su trošenje dragocjenog vremena, gledanje tuÄ‘ih slika i galerija i buÄ‘enje kompleksaškog razmišljanja i nerviranja, objavljivanje dosadnih i praznih statusa poput : „Gdje večeras?“, „Preporuka za film“, „Nova kolekcija“, „Ja i TAJ I TAJ“, „Ja TU I TU“, „Kiša :/“, „Đavo je noćas opet u gradu“, „Najbolje mi je kada sam sam/a“ i sl.

Mladi su svoju politiku promijenili i kada su ljubavni koraci u pitanju, naime, mladi sve više imaju želju da se lično upoznaju, druže, „muvaju“ , dogovaraju, konačno su shvatili da im za to ne trebaju pomagala poput društvenih mreža. ÄŒak su i prirodne ljepote i razlike izmeÄ‘u ličnog fizičkog i mentalnog izgleda mladi shvatili na primjeru relacije Facebook-uživo, što je u većini slučajeva razlika astronomskih razmjera.

Mladi su svoje vrijeme okrenuli i usmjerili ka čitanju knjiga, posjećivanju kulturnih i edukativnih skupova, društveno korisnim aktivnostima i sličnim stvarima, a ne provoÄ‘enje puno vremena za računarom ili „pametnim telefonima“.  Da je ovo dobra akcija kod sandžačke omladine svjedoči da ja sve manje poremećaja, oboljenja, zavisnosti, zavidnosti i drugih devijacija u ponašanju kao što su netrpeljivost, kompleksi različitih tipova, zavisnost društvenih mreža, narušavanje sopstvenog i tuÄ‘eg  zdravlja, egocentričnost, nerviranje i još puno drugih različitih opasnosti po mlade mozgove.

Sve pohvale omladini na tako važnom i odlučnom koraku i potezu i kao produktu za sve većim upošljavanjem mladih i pokretanjem sopstvenog biznisa u raznim granama privrede i poslova na teritoriji Sandžaka.

 

Autor: S.K.

Napomena:
Rubrika "demBe" je satirični dio portala Bedem.rs i objavljene vijesti su u većini slučajeva izmišljenje, a sve s ciljem stvaranja satirično-humorističkog sadržaja. Bilo kakva sličnost sa stvarnim događajem i osobama je slučajna.Osobe iz javnog života se mogu pojavljivati u nekim dijelovima portala, u većini slučajeva kao akteri događaja koji su izmišljeni. Rubrika "demBe" će koristiti izmišljene osobe i institucije u svojim pričama osim kada su javne ličnosti i prave institucije i same objekat satire. Sadržaj rubrike ne treba shvatati ozbiljno.

Zanima vas i ovo?