« Vrati se na bedem.rs

demBe

Žandarmerija ponosna na Novopazarce

Nakon prisnog i prijateljskog odnosa pripadnika Žandarmerije i ostalih pripadnika MUP-a u Kruševcu kojih je bilo nekoliko stotina, gdje su jasno cijeloj Srbiji pa i cijelom svijetu pokazali da su prijateljski i miroljubivo nastrojeni prema navijačima i ljubiteljima FK Novi Pazar, slična slika se mogla vidjeti i juče u Novom Pazaru za vrijeme i nakon utakmice na Gradskom stadionu.

Pripadnici organa reda i mira, kojih je na meču izmeÄ‘u FK Novi Pazar – FK Crvena Zvezda bilo vise od 1000, su se izvinili navijačima i ljubiteljima FK Novi Pazar za eventualne ružne misli i riječi koje u imali za vrijeme utakmice u Kruševcu izmeÄ‘u FK Napredak i FK Novi Pazar, kao i  na jučerašnjioj utakmici, gdje se na oba meča upotreba sile od strane policije i žandarmerije nije smjela ni zamisliti niti upotrebiti. Ovaj čin pozdravili su i pripadnici navijača FK Crvena Zvezda koji su u Novi Pazar došli sa idejom da šire bratstvo i jedinstvo meÄ‘u narodima i ljubiteljima sporta koji žive na ovim prostorima.

Fer i sportsko navijanje koje krasi većinu klubova u Srbiji nije ni ovoga puta izostalo, niti bilo kojeg puta kada FK Novi Pazar igra na domaćem, a posebno na gostujućem terenu. Način navijanja i ispoljavanje pravih vrijednosti na stadionima u Srbiji danas, ima za cilj da ojača društvene, prijateljske i bratske veze kod mladih ljudi kojih je u Srbiji sve više i koji ne pomišljaju da iz svoje rodne zemlje odlaze i napuštaju je.

Ovo može biti divan primjer mladima, koji se jedino može doživjeti i osjetiti na skoro svim stadionima u Srbiji prvo od srane Fudbalskog saveza Srbije, sudija, preko uprava klubova, igrača, a posebno navijača. Ovakvom sistemu i načinu navijanja i poštovanja svih, a posebno ljubitelja drugih timova zavide najviše Englezi, Nijemci, Italijani i drugi veliki narodi kojima je fudbal najvažnija sporedna stvar na svijetu, u želji da će i oni jednog dana razviti približno sličan sistem na njihovim terenima.

 

Autor: S.K.

Napomena:
Rubrika "demBe" je satirični dio portala Bedem.rs i objavljene vijesti su u većini slučajeva izmišljenje, a sve s ciljem stvaranja satirično-humorističkog sadržaja. Bilo kakva sličnost sa stvarnim događajem i osobama je slučajna.Osobe iz javnog života se mogu pojavljivati u nekim dijelovima portala, u većini slučajeva kao akteri događaja koji su izmišljeni. Rubrika "demBe" će koristiti izmišljene osobe i institucije u svojim pričama osim kada su javne ličnosti i prave institucije i same objekat satire. Sadržaj rubrike ne treba shvatati ozbiljno.

Zanima vas i ovo?