« Vrati se na bedem.rs

demBe

Riješen problem pasa lutalica u Novom Pazaru

NOVI PAZAR, 30.04.2014. - Nakon mukotrpnog i ažurnog rada zaposlenih u JKP ÄŒistoća kako od direktora i rukovodećih organa tako i svih zaposlenih u ovom preduzeću, napokon je riješen problem pasa lutalica u ovom gradu.

Za čistiji, ljepši, blistaviji, "evropski" Novi Pazar kao uprava JKP "ÄŒistoća" prezentovala je novi model rješenja ovog problema u koji se graÄ‘ani Novog Pazara mogu uveriti svakog dana. Radi se o jedinsvenom i održivom modelu kakvog nema u ovom dijelu Evrope - upošljavanje pasa lutalica

Zaposleni u JKP "ÄŒistoća" su pse lutalice ne zaposlili, već uposlili na neodreÄ‘eno vrijeme na različita radna mjesta počev od prikupljanja sekundarnih sirovina, izvlačenja životinjskih iznutrica, kauča i različitih dijelova automobila iz korita rijeke Raške, pronalaženje djeteline sa četiri lista u gradu i okolini, pravljenje „Snješka Bijelića“ u mjesecu martu, organizaciju maratona kišnih glista i mnogih drugih društveno korisnih poslova i aktivnosti. Ovom akcijom i modelom psi lutalice neće imati vremena i snage da nakon ispunjavanja svojih obaveza napadaju djecu i najstarije graÄ‘ane našeg grada. U najavi je i proširenje djelatnosti i poslova i upošljavanje i puževa golaća i vrijednih osica kao i još neki od poslova.

 

Napomena:
Rubrika "demBe" je satirični dio portala Bedem.rs i objavljene vijesti su u većini slučajeva izmišljenje, a sve s ciljem stvaranja satirično-humorističkog sadržaja. Bilo kakva sličnost sa stvarnim događajem i osobama je slučajna.Osobe iz javnog života se mogu pojavljivati u nekim dijelovima portala, u većini slučajeva kao akteri događaja koji su izmišljeni. Rubrika "demBe" će koristiti izmišljene osobe i institucije u svojim pričama osim kada su javne ličnosti i prave institucije i same objekat satire. Sadržaj rubrike ne treba shvatati ozbiljno.

Zanima vas i ovo?